Bal sylwestrowy w Arenie Gliwice

OFERTA NIEAKTUALNA
Zapytaj o tegoroczną ofertę
OFERTA NIEAKTUALNA
Zapytaj o tegoroczną ofertę
OFERTA NIEAKTUALNA
Zapytaj o tegoroczną ofertę
OFERTA NIEAKTUALNA
Zapytaj o tegoroczną ofertę
OFERTA NIEAKTUALNA
Zapytaj o tegoroczną ofertę

ARENA GLIWICE I SCENA SMAKÓW ZAPRASZAJĄ

NA BAL SYLWESTROWY - MUZYCZNO KULINARNĄ PODRÓŻ Z HITAMI WSZECHCZASÓW

W programie:

  • Wybitni Mistrzowie Kuchni
  • Pokazy gotowania na żywo
  • Potrawy z czterech stron świata: kuchnia śląska, francuska, wiedeńska, brazylijska
  • Warsztaty taneczne i konkursy z nagrodami
  • Największe światowe hity
  • Zabawa w rytmach disco, latino, hip hop

Do muzycznej podróży zapraszają
Lupo, sceniczny wilk o dużym muzycznym apetycie. Rezydent i producent muzyczny największego pokazu mody folkowej w Polsce „Polki Folki” oraz pokazów Anatomy Fashion Week czy Bachata Lovers Festiwal. Master of Ceremony takich festiwali jak Atomic Vibes Festiwal czy Czyste Tatry. Zawodowy konferansjer ale przede wszystkim koneser muzyki, pianista, perkusista, jak sam mówi jego jedynym ograniczeniem jest jego wyobraźnia.
Jacek Perduta DJ Blanco, jest osobą związaną z tańcem od ponad dwóch dekad. Od wielu lat pod szyldem Szkoły Tańca Salsopolis prowadzi regularne kursy i warsztaty bachaty w Katowicach, gdzie tygodniowo przewija się blisko kilkaset kursantów. Można śmiało nazwać go promotorem bachaty na Śląsku, ponieważ jako pierwszy rozpoczął nauczanie tego pięknego tańca w Katowicach. To właśnie on poprowadzi warsztaty taneczne.
Muzyczna Gwiazda, Asia jest muzykiem z krwi i kości, czuje i przekazuje każdy dźwięk na swoich elektrycznych skrzypcach. Jej umiejętność wgrywania się w każdy gatunek muzyczny powoduje niesamowite połączenie z DJ Lupo co daje gwarancję niesamowitej uczty muzycznej i nietuzinkowej muzyki do tańca.
 

W kulinarną podróż zabiorą nas najlepsi kucharze

  • JAREK ŚLIWKA

Szef Kuchni, a zarazem doradca kulinarny, szkolący sie w najlepszych restauracjach w Polsce, Wielkiej Brytanii czy na Krecie. Człowiek pełen pasji i dzielący się doświadczeniem. Fascynuje go kuchnia nowoczesna, ale pamięta przy tym o tradycji.

  • JULIEN SECHER

Z pochodzenia Francuz od 12 lat mieszkający w Polsce. Finalista jednej z edycji Masterchef współpracujący z ambasadą Francji w Polsce. Jeden z szefów kuchni restauracji Scena Smaków w Arenie Gliwice.

  • ANDRZEJ PAWLAS

Pracował jako szef kuchni w Krakowie, Warszawie i Zakopanem oraz miał okazje prezentować swoje umiejętności dla Prezydentów Polski. Współautor książki „Sekrety Kuchmistrzowskie” i ekspert kuchni baroku.

  • JERZY POZNANSKI

Prezentacje kulinarne odbywał w Muzeum Pałacu w Wilanowie i Zamku Królewskim.

Menu Sylwestrowe

Aperitif na powitanie:

Kir royale z czarnej porzeczki

Przystawka:

Tatar z wędzonej troci fiordowej z kaparami i szalotką oraz galaretką pomidorową

Bufet ciepły:

Bulion z pieczonej kaczki czarnej z pulpecikami cielęcymi

Krem ziemniaczany z truflą i chrupiącą kaszą gryczaną – vege

Pieczeń wołowa szpikowana wędzoną słoniną z sosem burgundzkim
i cebulką perłową

Faszerowana siekaną wątróbką pierś indycza z sosem pieczeniowym
z żurawiną

Roladka z okonia morskiego z krewetką black tiger
z sosem beurre blanc

Ziołowe knedle bawarskie z paloną marchwią rustykalną i dynią piżmową- vege

Pieczone ziemniaki w maśle estragonowym oraz kotleciki warzywne
z ćwikły, brokułu oraz kalafiora- vege

Dziki ryż z papryką ramiro z grillowaną cukinią z oberżyną i fetą –vege

LIVE COOKING- AMUSE BOUCHE:

Kuchnia: Francuska, Wiedeńska, Śląska, Brazylijska.

Bufet zimny:

Mięsa: soczysty podwędzany schab z suszonymi owocami, rolowany boczek z podgrzybkami, galantyna z kurczaka zagrodowego z pistacjami

Ryby: terrine z dzikiego łososia z galaretą chrzanową, pstrąg wędzony
z piklami, śledź matijas marynowany w wiśniówce

Sałatki: talerz śródziemnomorskich przystawek, sałatka
z soczewicy i pieczonych warzyw, wybór krojonych warzyw
z sosami vinaegrette, wybór kruchych sałat z dipami,
chrupiące dodatki

Pieczywo: bagietki, maślane brioche, tradycyjne chleby na zakwasie, masło ziołowe, rilletes wieprzowe, oliwy i oleje z pierwszego tłoczenia

Bufet słodki:

Panna cotta z czekoladą i pieprzem

Sernik na kaszy gryczanej z mandarynkami

Brownie czekoladowe z orzechami

Bufet nocny:

Barszcz grzybowy z pasztecikiem - vege

Żur śląski na maślance z białą kiełbasą

Boeuf Stroganow z selekcją pieczywa

Softy i alkohol:

Woda mineralna; sok owocowy; napoje gazowane 300 ml./os.

Butelka wina lub wódki/para

Cena 699,00 zł /2 os.
Cena 350,0 zł/ 1os.

Bezpłatny parking dla gości

Zapraszamy do nas na wspaniały Bal jakiego jeszcze nie było !

GODZINA 20.00 STARTUJEMY !!!
 

Napisz do organizatora

od 350 zł
1 noc 31.12 - 01.01
Gliwice Pokaż na mapie
Napisz wiadomość

Lokalizacja

Gliwice, Akademicka 50

Opinie

Ta oferta nie posiada jeszcze opinii. Dodaj pierwszą.

Formularz opinii

Aktualne oferty z okolicy

Zobacz aktywne oferty w okolicy