Królewska uczta sylwestrowa w legendarnym Wierzynku

OFERTA NIEAKTUALNA
Zapytaj o tegoroczną ofertę
OFERTA NIEAKTUALNA
Zapytaj o tegoroczną ofertę
OFERTA NIEAKTUALNA
Zapytaj o tegoroczną ofertę
OFERTA NIEAKTUALNA
Zapytaj o tegoroczną ofertę
OFERTA NIEAKTUALNA
Zapytaj o tegoroczną ofertę
OFERTA NIEAKTUALNA
Zapytaj o tegoroczną ofertę
OFERTA NIEAKTUALNA
Zapytaj o tegoroczną ofertę
OFERTA NIEAKTUALNA
Zapytaj o tegoroczną ofertę
OFERTA NIEAKTUALNA
Zapytaj o tegoroczną ofertę
OFERTA NIEAKTUALNA
Zapytaj o tegoroczną ofertę
OFERTA NIEAKTUALNA
Zapytaj o tegoroczną ofertę
OFERTA NIEAKTUALNA
Zapytaj o tegoroczną ofertę
OFERTA NIEAKTUALNA
Zapytaj o tegoroczną ofertę

UROCZYSTA KOLACJA SYLWESTROWA W WIERZYNKU

Ucztę czas zacząć!

Wigilia Nowego Roku, krakowski rynek i słynąca z wielowiekowej tradycji ucztowania restauracja to połączenie gwarantujące niezapomnienia wspomnienia z sylwestrowej nocy!

Legendarny Wierzynek zaprasza na wykwintną zasiadaną kolację, podczas której doświadczą Państwo królewskiej przyjemności biesiadowania. Specjalnie na tę okazję, nasi Szefowie Kuchni przygotowali trzy zestawy wyszukanych sześciodaniowych menu, wypełnionych polskimi i międzynarodowymi specjałami.

Sylwester w Wierzynku to obietnica prawdziwie wytwornej uczty dla zmysłów! Zapraszamy!

*Restauracja nie oferuje oprawy muzycznej kolacji.

 

MENU I

Przystawka zimna / Cold starter

Tatar z jelenia – borowik - żółtko confit - owoce leśne - ser Grana Padano

Venison tartare – boletus mushroom – confit egg yolk – forest fruits – Grana Padano cheese

Przystawka ciepła / Hot starter

Ravioli z rakami i sandaczem - purée z cukinii - pianka z czerwonego pieprzu

Crayfish & zander ravioli – courgette purée – red pepper foam

Zupa / Soup

Consommé z perliczki - pierożki z suszonymi grzybami

Guinea fowl consommé – dumplings with dried mushrooms

Danie główne / Main course

Polędwica wołowa - maślane purée ziemniaczane - foie gras - salsefia - płatki brukselki

Beef tenderloin – pommes purée – foie gras – salsify – Brussels sprout leaves

Entremets Sorbet czekoladowy – chili Chocolate sorbet - chili

Deser / Dessert

Mus z mlecznej czekolady - herbata cejlońska - biszkopt Génoise – Paillete Feuilletine – ciasto czekoladowe

Milk chocolate mousse – Ceylon tea – Génoise sponge – Paillete Feuilletine – chocolate cake

Napoje / Beverages

Kawa, herbata, woda mineralna

Coffee, tea, mineral water

*** Toast o północy na powitanie Nowego Roku - kieliszek szampana

Moët & Chandon Champagne toast! Champagne Brut Impérial, France

Cena menu za osobę / Price per person 620 PLN

 

MENU II

Przystawka zimna / Cold starter

Tuńczyk - ogórek świeży - kawior - żel cytrusowy

Tuna – fresh cucumber – caviar – citrus gel

Przystawka ciepła / Hot starter

Pierś z perliczki - mus z czerwonej kapusty - żel z żurawiny – czerwona porzeczka - cukinia baby

Guinea fowl breast – red cabbage mousse – cranberry gel – red currant – baby courgette

Zupa / Soup

Krem rakowy - przegrzebki - kompresowany fenkuł

Crayfish soup – scallops – compressed fennel

Danie główne / Main course

Comber z sarny - purée jabłkowe – pasternak – kurki - palony por – jeżyna

Saddle of venison – apple purée – parsnip – chanterelle mushrooms – smoked leek - blackberry

Entremets

Sorbet z jabłkiem - liść laurowy

Apple sorbet – bay leaf

Deser / Dessert

Krem waniliowy – Bourbon - mus z gorzkiej czekolady – ciasto czekoladowe - sos pistacjowy

Vanilla cream – Bourbon – dark chocolate mousse – chocolate cake – pistachio sauce

Napoje / Beverages

Kawa, herbata, woda mineralna

Coffee, tea, mineral water

*** Toast o północy na powitanie Nowego Roku - kieliszek szampana

Moët & Chandon Champagne toast! Champagne Brut Impérial, France

Cena menu za osobę / Price per person 620 PLN

 

MENU III

Przystawka zimna / Cold starter

Czarna soczewica - Kofta wędzona - granat – sos vinaigrette - fiołek

Black lentils – smoked Kofta – pomegranate – vinaigrette - violet

Przystawka ciepła / Hot starter

Warzywne ratatouille - sos pomidorowo-szafranowy

Vegetable ratatouille – saffron tomato sauce

Zupa / Soup

Krem borowikowy - mleko kokosowe - oliwa pietruszkowa

Creamy porcini mushroom soup – coconut milk – parsley infused olive oil

Danie główne / Main course

Turbot - purée z marchewki - seler naciowy – kawior – sos z białego wina – borowik - żel cytrusowy

Turbot – carrot purée – celery – caviar – white wine sauce – porcini mushroom – citrus gel

Entremets

Sorbet mango - kolendra

Mango sorbet - coriander

Deser / Dessert

Brownie z czerwonej fasoli - płatki kokosa

Red bean brownie – coconut flakes

Napoje / Beverages

Kawa, herbata, woda mineralna

Coffee, tea, mineral water

*** Toast o północy na powitanie Nowego Roku - kieliszek szampana

Moët & Chandon Champagne toast! Champagne Brut Impérial, France

Cena menu za osobę / Price per person 620 PLN

 

Restauracja Wierzynek

Rezerwacje: pn.-pt. 9.00-18.00

tel.: +48 [skontaktuj się]

e-mail: [skontaktuj się]

Rynek Główny 16, Kraków

Skontaktuj się

Napisz do organizatora

od 620 zł
1 noc 31.12 - 01.01
Kraków Pokaż na mapie
Napisz wiadomość

Lokalizacja

Kraków, Rynek Główny 16

Opinie

Ta oferta nie posiada jeszcze opinii. Dodaj pierwszą.

Formularz opinii

Aktualne oferty z okolicy

Zobacz aktywne oferty w okolicy