Królewska uczta sylwestrowa w legendarnym Wierzynku
UROCZYSTA KOLACJA SYLWESTROWA W WIERZYNKU
Ucztę czas zacząć!
Wigilia Nowego Roku, krakowski rynek i słynąca z wielowiekowej tradycji ucztowania restauracja to połączenie gwarantujące niezapomnienia wspomnienia z sylwestrowej nocy!
Legendarny Wierzynek zaprasza na wykwintną zasiadaną kolację, podczas której doświadczą Państwo królewskiej przyjemności biesiadowania. Specjalnie na tę okazję, nasi Szefowie Kuchni przygotowali trzy zestawy wyszukanych sześciodaniowych menu, wypełnionych polskimi i międzynarodowymi specjałami.
Sylwester w Wierzynku to obietnica prawdziwie wytwornej uczty dla zmysłów! Zapraszamy!
*Restauracja nie oferuje oprawy muzycznej kolacji.
MENU I
Przystawka zimna / Cold starter
Tatar z jelenia – borowik - żółtko confit - owoce leśne - ser Grana Padano
Venison tartare – boletus mushroom – confit egg yolk – forest fruits – Grana Padano cheese
Przystawka ciepła / Hot starter
Ravioli z rakami i sandaczem - purée z cukinii - pianka z czerwonego pieprzu
Crayfish & zander ravioli – courgette purée – red pepper foam
Zupa / Soup
Consommé z perliczki - pierożki z suszonymi grzybami
Guinea fowl consommé – dumplings with dried mushrooms
Danie główne / Main course
Polędwica wołowa - maślane purée ziemniaczane - foie gras - salsefia - płatki brukselki
Beef tenderloin – pommes purée – foie gras – salsify – Brussels sprout leaves
Entremets Sorbet czekoladowy – chili Chocolate sorbet - chili
Deser / Dessert
Mus z mlecznej czekolady - herbata cejlońska - biszkopt Génoise – Paillete Feuilletine – ciasto czekoladowe
Milk chocolate mousse – Ceylon tea – Génoise sponge – Paillete Feuilletine – chocolate cake
Napoje / Beverages
Kawa, herbata, woda mineralna
Coffee, tea, mineral water
*** Toast o północy na powitanie Nowego Roku - kieliszek szampana
Moët & Chandon Champagne toast! Champagne Brut Impérial, France
Cena menu za osobę / Price per person 620 PLN
MENU II
Przystawka zimna / Cold starter
Tuńczyk - ogórek świeży - kawior - żel cytrusowy
Tuna – fresh cucumber – caviar – citrus gel
Przystawka ciepła / Hot starter
Pierś z perliczki - mus z czerwonej kapusty - żel z żurawiny – czerwona porzeczka - cukinia baby
Guinea fowl breast – red cabbage mousse – cranberry gel – red currant – baby courgette
Zupa / Soup
Krem rakowy - przegrzebki - kompresowany fenkuł
Crayfish soup – scallops – compressed fennel
Danie główne / Main course
Comber z sarny - purée jabłkowe – pasternak – kurki - palony por – jeżyna
Saddle of venison – apple purée – parsnip – chanterelle mushrooms – smoked leek - blackberry
Entremets
Sorbet z jabłkiem - liść laurowy
Apple sorbet – bay leaf
Deser / Dessert
Krem waniliowy – Bourbon - mus z gorzkiej czekolady – ciasto czekoladowe - sos pistacjowy
Vanilla cream – Bourbon – dark chocolate mousse – chocolate cake – pistachio sauce
Napoje / Beverages
Kawa, herbata, woda mineralna
Coffee, tea, mineral water
*** Toast o północy na powitanie Nowego Roku - kieliszek szampana
Moët & Chandon Champagne toast! Champagne Brut Impérial, France
Cena menu za osobę / Price per person 620 PLN
MENU III
Przystawka zimna / Cold starter
Czarna soczewica - Kofta wędzona - granat – sos vinaigrette - fiołek
Black lentils – smoked Kofta – pomegranate – vinaigrette - violet
Przystawka ciepła / Hot starter
Warzywne ratatouille - sos pomidorowo-szafranowy
Vegetable ratatouille – saffron tomato sauce
Zupa / Soup
Krem borowikowy - mleko kokosowe - oliwa pietruszkowa
Creamy porcini mushroom soup – coconut milk – parsley infused olive oil
Danie główne / Main course
Turbot - purée z marchewki - seler naciowy – kawior – sos z białego wina – borowik - żel cytrusowy
Turbot – carrot purée – celery – caviar – white wine sauce – porcini mushroom – citrus gel
Entremets
Sorbet mango - kolendra
Mango sorbet - coriander
Deser / Dessert
Brownie z czerwonej fasoli - płatki kokosa
Red bean brownie – coconut flakes
Napoje / Beverages
Kawa, herbata, woda mineralna
Coffee, tea, mineral water
*** Toast o północy na powitanie Nowego Roku - kieliszek szampana
Moët & Chandon Champagne toast! Champagne Brut Impérial, France
Cena menu za osobę / Price per person 620 PLN
Restauracja Wierzynek
Rezerwacje: pn.-pt. 9.00-18.00
tel.: +48 [skontaktuj się]
e-mail: [skontaktuj się]
Rynek Główny 16, Kraków
Napisz do organizatora
Lokalizacja
Opinie
Ta oferta nie posiada jeszcze opinii. Dodaj pierwszą.