Uczta w Quale Restaurant
Zakończ stary i przywitaj Nowy Rok ucztując w najlepszej łódzkiej restauracji zdaniem francuskiego przewodnika Gault&Millau!
Najwyższy poziom obsługi, menu skomponowane przez jednego z najzdolniejszych polskich kucharzy, open bar alkoholowy, a do tego prestiż lokalu nagradzanego przez Gault&Millau, World Luxury Restaurant Awards oraz 100Best Restaurant in Poland sprawią, że ta noc na zawsze zapadnie w pamięci.
Sylwestrowa uczta w duchu Quale, w miejscu gwarantującym najwyższą jakość, to propozycja dla tych, którzy cenią sobie styl i smak.
Smak nie tylko kulinarnych specjałów, wyjątkowych drinków i koktajli, ale nade wszystko smak sukcesu.
Specjalnie na ten jedyny w roku wieczór Szymon Stach, zdobywca dwóch czapek Gault&Millau przygotuje CHEF’S SPECIAL MENU.
* * *
Amuse bouche
Vol au vent z kaczką
Przystawka
Raviolo faszerowane krewetkami / pianka z dyni piżmowej / smażony boczniak
Kawior avruga / bliny / jajko przepiórcze parfait / jus z pieczonych warzyw
Zupa
Krem z kasztanów / rocher foie gras
Danie główne
Kulbin / tarta grzybowa / bisque
intermezzo
Polędwica z sarny / brusznica / czarna rzepa
Deser
Pinacolada
II ciepły posiłek
Beef bourguignon
Bufet
Gravlax marynowany w burakach
Sery i wędliny polskie
Domowy pasztet podany z domowymi piklami
Sałatka z marynowanej piersi kaczki
Vitello tonato, cielęcina w sosie tuńczykowym i kaparami
Kiszone śledzie celtyckie na różne sposoby
Gruszki marynowane w miso z gorgonzolą
Schab z prosiaka faszerowany suską sechlońską
Pieczywo i masło Quale
Słodki bufet
Czekolada gorzka / śliwka
Czekolada biała z kokosem / mango
Sernik pieczony w niskiej temperaturze
W open barze
Wino: białe i czerwone w butelkach:
(np. Arogant Frog Lilly Pad Viognier, Paul Mas, Languedoc, France, Merlot, Le Due Torri, Friuli-Venezia Gulia, Italy
Stamp Jump white Riesling, Sauvignon Blanc, Australia; Pinotage Cellar, Kleine Zalze, Coastal Region, South Africa)
Wódka: Finlandia
Whisky: Johnny Walker Black Lebel, Jack Daniels No.7
Dodatki lub pozycje koktajlowe: Sailor Jerry, Havana 3, El Jimador Blanco, Amaretto, Aperol, Archers, Baileys, Campari, De
Kuyper, Jaggermaister, Kahlua, Martini, Wedel, Wenneker
Softy (kawa, herbata, napoje gazowane, soki, woda)
O północy uroczyście otwieramy francuskiego Champagne’a
Dodatkowo:
Voucher 10 zł na powrotną taksówkę
* * *
Koszt menu: 390 zł /osoba (w ofercie First Minute do 19 grudnia: 360 zł/osoba).
W cenie: Wszystkie dania z menu + kieliszek Champagne Saphir 2008 vintage na powitanie Nowego Roku oraz open bar alkoholowy.
Napisz do organizatora
Lokalizacja
Opinie
Ta oferta nie posiada jeszcze opinii. Dodaj pierwszą.