Uczta w Quale Restaurant

Opis oferty

Zakończ stary i przywitaj Nowy Rok ucztując w najlepszej łódzkiej restauracji zdaniem francuskiego przewodnika Gault&Millau!

Najwyższy poziom obsługi, menu skomponowane przez jednego z najzdolniejszych polskich kucharzy, open bar alkoholowy, a do tego prestiż lokalu nagradzanego przez Gault&Millau, World Luxury Restaurant Awards oraz 100Best Restaurant in Poland sprawią, że ta noc na zawsze zapadnie w pamięci.

Sylwestrowa uczta w duchu Quale, w miejscu gwarantującym najwyższą jakość, to propozycja dla tych, którzy cenią sobie styl i smak.

Smak nie tylko kulinarnych specjałów, wyjątkowych drinków i koktajli, ale nade wszystko smak sukcesu.

Specjalnie na ten jedyny w roku wieczór Szymon Stach, zdobywca dwóch czapek Gault&Millau przygotuje CHEF’S SPECIAL MENU.

* * *

Amuse bouche 
Vol au vent z kaczką


Przystawka 
Raviolo faszerowane krewetkami / pianka z dyni piżmowej / smażony boczniak 
Kawior avruga / bliny / jajko przepiórcze parfait / jus z pieczonych warzyw


Zupa
Krem z kasztanów / rocher foie gras 


Danie główne 
Kulbin / tarta grzybowa / bisque
intermezzo
Polędwica z sarny / brusznica / czarna rzepa 


Deser
Pinacolada


II ciepły posiłek 
Beef bourguignon



Bufet
Gravlax marynowany w burakach
Sery i wędliny polskie 
Domowy pasztet podany z domowymi piklami 
Sałatka z marynowanej piersi kaczki 
Vitello tonato, cielęcina w sosie tuńczykowym i kaparami 
Kiszone śledzie celtyckie na różne sposoby 
Gruszki marynowane w miso z gorgonzolą 
Schab z prosiaka faszerowany suską sechlońską 
Pieczywo i masło Quale 


Słodki bufet
Czekolada gorzka / śliwka 
Czekolada biała z kokosem / mango 
Sernik pieczony w niskiej temperaturze 


W open barze
Wino: białe i czerwone w butelkach:
(np. Arogant Frog Lilly Pad Viognier, Paul Mas, Languedoc, France, Merlot, Le Due Torri, Friuli-Venezia Gulia, Italy
Stamp Jump white Riesling, Sauvignon Blanc, Australia; Pinotage Cellar, Kleine Zalze, Coastal Region, South Africa)
Wódka: Finlandia
Whisky: Johnny Walker Black Lebel, Jack Daniels No.7
Dodatki lub pozycje koktajlowe: Sailor Jerry, Havana 3, El Jimador Blanco, Amaretto, Aperol, Archers, Baileys, Campari, De
Kuyper, Jaggermaister, Kahlua, Martini, Wedel, Wenneker 
Softy (kawa, herbata, napoje gazowane, soki, woda)


O północy uroczyście otwieramy francuskiego Champagne’a 


Dodatkowo:
Voucher 10 zł na powrotną taksówkę 

* * *

Koszt menu: 390 zł /osoba (w ofercie First Minute do 19 grudnia: 360 zł/osoba).
W cenie: Wszystkie dania z menu + kieliszek Champagne Saphir vintage na powitanie Nowego Roku oraz open bar alkoholowy.
 

Lokalizacja

Kontakt

390zł/ osoba
1 noc 31.12 - 01.01
Łódź Pokaż na mapie
Napisz wiadomość

Szukaj w okolicy

Polecane w okolicy

Zobacz podobne oferty w okolicy

Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookies zgodnie z polityką prywatności Zamknij