Warszawa Reduta Banku Polskiego

Sylwester 2010/2011


Reduta Banku Polskiego to miejsce wyjątkowo baśniowe.
Historyczne wnętrza w sercu miasta są do Państwa dyspozycji w Sylwestrową noc.
Zimowy Pałac wprowadzi Państwa w niepowtarzalny nastrój...
Noc umili Państwu muzyka lat 80-tych w wykonaniu Dj Jerb w towarzystwie wirtuoza saksofonu Marcina Ganko

Światowej klasy kucharze medaliści - mistrzowie sztuki kulinarnej, kreatorzy smaku Andrzej Bryk & Mariusz Nowicki zaproponują Państwu wysublimowane menu.
Atrakcjami będą stacje kulinarne – skandynawska, meksykańska & orientalna
Zadbamy o najdrobniejsze szczegóły celem zapewnienia Państwu doskonałej zabawy
Godzina rozpoczęcia 21:00


MENU


Przekąski
Wybór wędlin staropolskich, pieczystych i pasztetów z marynowaną dynią, grzybkami, żurawiną, korniszonami, ćwikłą i chrzanem
Carpaccio z polędwicy wołowej z ruccolą, parmezanem, orzeszkami piniowymi, suszonymi pomidorami i oliwą z oliwek
Wegetariańskie zawijańce z tortilli z musem fasolowym i kolendrą, podawane z dipem Babaganush
Wybór serów międzynarodowych z krakersami, suszonymi owocami, winogronami
Wybór pieczywa
Chleby: graham, żytni, pytlowy, bagietka, chleb oliwkowy, grillowana pita i cienki chleb arabski
Masło świeże - masło ziołowe

Sałatki
Sałatka tajska z wołowiny i ryżu z ostrą papryką, purpurową bazylią, miętą i pędami bambusa
Sałatka nadreńska z soczewicy i szyjek rakowych, kopru rzymskiego, pomidorów i szalotki
Sałatka tyrolska z gotowanych ziemniaków z wędzonym bekonem, kaparami i czerwoną dymką
Sałatka nowojorska z żółtego sera, szynki i papryki, oliwek, korniszonów z sosem vinaigrette
 

O północy
Kielich szampańskiego wina z Francji

Gorące dania z bufetu do godz 0:30
Irlandzka paja z kurczaka z warzywami w sosie szałwiowym, zapiekana pod ciastem z dodatkiem kwaśnej śmietany ze szczypiorkiem
Wołyńskie juki z cielęciny faszerowane cebulką z boczkiem, ogórkiem i sosem Robert z czerwonego wina
Bałtycki dorsz sáute podany na julienne z młodego pora z sosem kaparowym z dodatkiem cząstek lemonki
Włoskie warzywa zimowe: marchew, brukselka, fasola szparagowa i pieczarki duszone w maśle ziołowym
Badeńskie żółte Spätzle z masłem i natką pietruszki
Francuskie delikatne purée ziemniaczane z suszonymi na słońcu pomidorami

Stacje z kucharzami na żywo:

Stacja skandynawska
Czerwony kawior na świeżo smażonych żytnich blinach, śmietana, szczypiorek, pomidory concasse i cząstki cytryny
Gravlax – łosoś marynowany po skandynawsku w koprze, soli i cukrze z sosem Hovmaster

Stacja orientalna z wokami
Kurczak w paski lub wołowina w paski, grzyby Mun, kiełki bambusa, pieczarki, ostra papryczką, makaron ryżowy, sos sojowy, sos ostrygowy, orzeszki ziemne, kolendra, wasabi i imbir marynowany
 
Stacja meksykańska
Quesadillas z pszennych podpłomyków z podsmażonymi dodatkami: polędwicą, piersią z kurczaka, ostrym jalapeno, papryką, serem Cheddar, kwaśną śmietaną i kolendrą

Ciastka i desery
Babeczki owocowe, napoleonka, wuzetka, mini cremé caramel, paja wiśniowa z bitą śmietaną
Kawa i herbata
Bufet gorący nocny od 1:00 do 4:00
Żurek na zakwasie z jajkiem, majerankiem i kiełbasą
Boeuf Strogonoff z wołowiny w sosie pieczarkowym z rosyjską śmietaną
Podsmażane pierogi z mięsem z sosem zbójnickim z papryki i szczypiorku posypane tartym oscypkiem

Otwarty bar
Wódka
Wino białe i czerwone
Napoje, soki, woda mineralna

Wstęp dla 1 osoby 450 zł

Rezerwacje dla grup od 8 osób -10% rabat


Zapraszamy serdecznie

Rezerwacje: [skontaktuj się]
Tel [skontaktuj się] 84

 

Napisz do organizatora

od 405 zł
1 noc -
Warszawa Pokaż na mapie
Napisz wiadomość

Lokalizacja

Warszawa, Bielańska 10

Opinie

Ta oferta nie posiada jeszcze opinii. Dodaj pierwszą.

Formularz opinii

Aktualne oferty z okolicy

Zobacz aktywne oferty w okolicy