Hotel Tumski

Hotel Tumski i Barka Tumska
OFERTA NIEAKTUALNA
Zapytaj o tegoroczną ofertę
Hotel Tumski i Barka Tumska
OFERTA NIEAKTUALNA
Zapytaj o tegoroczną ofertę
Barka wnętrze
OFERTA NIEAKTUALNA
Zapytaj o tegoroczną ofertę
Barka wnętrze
OFERTA NIEAKTUALNA
Zapytaj o tegoroczną ofertę
Barka wnętrze
OFERTA NIEAKTUALNA
Zapytaj o tegoroczną ofertę
Barka wnętrze
OFERTA NIEAKTUALNA
Zapytaj o tegoroczną ofertę
Sala Czarna
OFERTA NIEAKTUALNA
Zapytaj o tegoroczną ofertę
OFERTA NIEAKTUALNA
Zapytaj o tegoroczną ofertę

BAL SYLWESTROWY 2013 / 2014

WYPRAWA W NOWY ROK Z HOTELEM TUMSKIM ORAZ BARKĄ TUMSKĄ!

Dwa miejsca - jedna marka! Wybierzcie Państwo sami, gdzie chcecie spędzić tegorocznego Sylwestra. Czy w nastrojowej, majestatycznej, zdobionej w stylu Art déco Sali Czarnej czy może na rozkołysanej muzyką i falami Odry, pełnej energii Barce Tumskiej?

Cena balu w Hotelu Tumskim (Sala Czarna) - 700 zł/para.
Cena balu na Barce Tumskiej - 800 zł/para.

Dodatkowo ogłaszamy promocję przy rezerwacjach dokonanych do 15 grudnia:

- przy rezerwacji balu klient otrzymuje 50 % rabatu na nocleg!
- jeśli rezerwacji dokona grupa 6cioosobowa i powyżej (np. 3 pary) otrzymują oni 10 % na Bal

OPEN BAR w cenie!

Menu Barka:


Kolacja serwowana
 
Przystawka zimna
Delikatna rybna galantyna z różą z łososia wędzonego na emulsji kawiorowej


Zupa
Zupa ziemniaczana aromatyzowana chipsami z bekonu, leśnymi grzybami i kwaśną
wiejską śmietanką


Danie główne
Płatki pieczonej polędwiczki wieprzowej przekładane mozzarellą i pomidorami, zapiekane
w aromacie świeżej bazylii, z ziemniakami pieczonymi w listkach estragonu, z warzywami
blanszowanymi w białym wytrawnym winie i kolorowym pieprzu


Bufet zimny w stylu ?Barka Tumska?
Sandacz przygotowany w całości na staropolski sposób
Ryby morskie i słodkowodne serwowane w formie aromatycznych roladek
Łosoś marynowany w soku z cytryny, świeżych listkach koperku i aromatycznej Brandy
Wariacje na temat śledzia w formie kolorowych mini torcików
Ruloniki z pieczonego w płatkach czosnku rostbefu z musem chrzanowo - kaparowym
Płatki wołowiny pieczonej w musztardzie Dijon
Mini galaretki z drobiu z aromatycznymi dodatkami
Mini filety z drobiu w Panko opiekane z azjatyckim sosem słodko-kwaśnym
Aromatyczna sałatka z drobiu z ananasem i selerem w słodko-kwaśnej zalewie
Sałatka z pomidorów i mozzarelli na włoskim sosie winegretem
Sałatka Horiatiki na sposób grecki
Sery z owocami i orzechami

Stół staropolski z mięsiwami w kuchni Barki przygotowanymi
Marynowany w rozmarynie karczek w płatkach czosnku pieczony
Schab ze śliwką marynowaną w winiaku w aromacie tymianku pieczony
Rolada z boczku z morelą zwijana
Szynka w wędzarni według starej receptury przygotowana


Bufet słodki
Ciasta pieczone na Barce
Ciasteczka bankietowe
Świeże owoce na paterach


Dania gorące
Grill Noworoczny przygotowany na pokładzie spacerowym Barki Tumskiej
Esencjonalny barszcz czerwony z gorącym krokietem

Napoje bez ograniczeń
Alkohol: OPEN BAR
 o godzinie 24:00 - wino musujące ? 750 ml/4 os

 

 

Menu Sala Czarna

Przystawka
Filet z indyka na sałatach kolorowych, miodowo ? cytrynowym sosem podlewany,
pomarańczą i żurawiną dekorowany


Zupa
Krem z aromatycznych pomidorów bitą śmietaną i prażonymi płatkami migdałów
dekorowany


Danie Główne
Delikatna wieprzowina warzywami, wędzonym boczkiem i leśnymi grzybami faszerowana,
z sosem door blue, z ziemniakami i prażonymi pestkami dyni podawana


Stół zimnych przekąsek z Karczmy Młyńskiej
Deska serów z winogronami i orzechami włoskimi garnirowana
Galantyna drobiowa z aromatycznym majerankiem na sosie śliwkowo - czosnkowym
podawana
Rolada ze schabu drobiem, kaparami i papryką faszerowana.
Melon w dojrzewającej szynce na świeżej ruccoli wykładany
Sałatka z tuńczykiem, serem feta i zielonymi oliwkami serwowana na cząstkach pieczywa
czosnkowego
Sałatka ze słodkimi pomidorami, mozarellą i cieciorką na sosie z kolorowym pieprzem
serwowana w pucharkach
Babeczki z ciasta kruchego pastami warzywnymi wypełniane
Śledź na musie z jabłek i cebuli z gęstą śmietaną podawany
Śledź pod pierzynką jak Karczmarka podawała

Wachlarz mięs pieczystych naszego wyrobu:
karczek pieczony wedle receptury mnicha z Ostrowa Tumskiego
schab w płatkach czosnku morelą i śliwką suszoną nadziewane
rolada z boczku w majeranku i papryce obtaczana

Serwowane o godzinie 23:30
Gulasz Myśliwego z dzika aromatyzowany rozmarynem i tymiankiem, w babeczkach z ciasta
francuskiego podawany


Serwowane o godzinie 2 Nowego Roku
Aromatyczny barszcz czerwony z pasztecikiem serwowany.


Coś na słodko
Różne rodzaje ciast w kuchni Karczmy Młyńskiej wypiekane
Świeże owoce na paterach podawane


Napoje bez ograniczeń
Alkohol: OPEN BAR
o godzinie 24:00 ? wino musujące 750 ml/4 os

 

Serdecznie zapraszamy!

 

Napisz do organizatora

od 350 zł
1 noc 31.12 - 01.01
Wrocław Pokaż na mapie
Napisz wiadomość

Lokalizacja

Wrocław, ul. Wyspa Słodowa 10

Opinie

Ta oferta nie posiada jeszcze opinii. Dodaj pierwszą.

Formularz opinii

Aktualne oferty z okolicy

Zobacz aktywne oferty w okolicy